De stichting is ontstaan door het persoonlijke verhaal van Mijzelf (Pudji). Ik ben geadopteerd door Nederlandse ouders vanuit Java in 1980. Het zoeken naar biologische familie lijkt na 40 jaar een uitzichtloze zoektocht. De informatie uit de stukken zijn summier en vele tehuizen zijn er niet meer. De stichting waarmee ik ben geadopteerd stopt in oktober 2020.

Toch wilde ik eens terug. Zomer 2020 zou ik samen met mijn man David en Zoon Sam, voor het eerst Java bezoeken. Proeven van de cultuur, natuur en de roots voelen. Met eigen voeten in de aarde staan waar ik ben geboren. Op zoek naar locaties, mensen die onze hulp goed kunnen gebruiken. Een verschil te maken voor de onzichtbare groepen. Kansarme kinderen, jongeren, volwassenen en kleine zelfstandigen. Covid-19 zorgt ervoor dat we deze (persoonlijke) reis moeten uitstellen. 

Op de achtergrond wordt er nog gezocht, maar door covid-19 niet heel actief. Toch wilde ik iets doen met de kans die ik 40 jaar geleden heb gekregen en wilde ik dit delen met anderen.

Op dit moment is hulp meer dan nodig. Niets doen was geen optie. We hebben onze gids Tri Bawono bereid gevonden om research te doen, vanuit zijn home Town, om zo min mogelijk risico te lopen i.v.m. de Pandemie. Op deze manier creƫren we werk zowel voor hem en als voor de lokale mensen om zich heen.

Categorieƫn: Verhalen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *