De start

Het initiatief tot de oprichting van PuraDasa  is genomen door David en Pudji Nieuwenburg. Pudji is in 1980 geadopteerd door liefdevolle, Hollandse Ouders uit Madiun, te Java.

Op haar 40ste heeft Pudji op aandringen van haar man David, het zoeken naar de Roots gestart. Maar het zoeken naar biologische familie lijkt na 40 jaar een uitzichtloze zoektocht. Daarnaast is het door de Pandemie in 2020 lastig om de zoektocht voort te zetten. Op de achtergrond wordt er nog gezocht, maar door de beperkingen niet heel actief.

Zomer 2020 zou ik samen met mijn man David en Zoon Sam, voor het eerst Java bezoeken. Proeven van de cultuur, natuur en de roots voelen. Met eigen voeten in de aarde staan waar ik ben geboren. Op zoek naar locaties, mensen die onze hulp goed kunnen gebruiken. Een verschil te maken voor de onzichtbare groepen. Kansarme kinderen, jongeren, volwassenen en kleine zelfstandigen. Covid-19 zorgt ervoor dat we deze (persoonlijke) reis moeten uitstellen. 

Tijdens de Pandamie is hulp meer dan nodig. Niets doen was geen optie. We hebben onze gids Tri Bowano bereid gevonden om research te doen, vanuit zijn home Town, om zo min mogelijk risico te lopen i.v.m. de Pandemie. Op deze manier hebben we werk voor hem en zijn lokale mensen gecreëerd. We hebben op deze manier de impact kunnen vergroten.

Ons initiatief werd snel gesteund door vrienden en bekenden en dit spontaan een donatie hebben gedaan en zelfs zitting hebben genomen in het bestuur. Met hun enthousiasme voor het goede doel werd de stichting PuraDasa Foundation opgericht op 18 augustus 2020


Bestuur & Organisatie

Voorzitter

Pudji Nieuwenburg -van Leeuwen

Voorzitter@puradasa.nl

Penningmeester

Leendert Herkemij

Penningmeester@puradasa.nl

Secretaris

Bram Florisson

Bestuur@puradasa.nl

Bestuurslid Promotie

Tom Holswilder

Donateurs@puradasa.nl

Ambassadeur – Penningmeester 2

David Nieuwenburg

Bestuur@puradasa.nl


Ons Beloningsbeleid

Zowel het bestuur in Nederland als onze partners in Indonesië voeren werkzaamheden op vrijwillige basis uit. Dat wil zeggen dat er geen vergoeding plaatsvindt voor bestede tijd. Ook is er geen onkostenvergoedingsregeling. Reis en verblijfkosten worden door de Nederlandse bestuursleden terug geschonken aan de Stichting. Voor de vrijwilligers in Indonesië zijn projectgebonden kosten (tbv toezicht, productie, distributie en trainingen) inbegrepen in de projectkosten.