Heel de wereld stond op zijn kop! Er steekt een pandemie de kop. De lockdown in Maart 2020. Onzekerheid over eigen veiligheid en over het werk. Zouden we de geplande reis naar indonesië nog wel gaan maken?

Zoals we zijn zijn we verder gegaan met de voorbereidingen, want er was nog niet gezegd dat het niet doorging. Voor het eerst drie en een halve week weg met een “missie”. Indonesië ontdekken op zijn puurst. Voor het eerst geen pakketreis, maar alles los geboekt middels bevriende contacten en de losse vluchten met Garuda Airlines. Een gids via via geregeld. Hij zou onze veiligheid waarborgen. Nooit gedacht deze man een heel belangrijke rol ging spelen.

Ons werk in de eventbranch maakte ook bijzondere wendingen en ondanks alles konden we gewoon aan het werk blijven. Weliswaar op een andere wijze, maar we bleven gezond. Zowel fysiek, mentaal en financieel.

op 1 juni mocht de horeca weer open! Een mooie gelegenheid voor menig restauranthouders eens uit te pakken. Uiteraard wel volgends de geldende maatregelen, maar ons hoor je niet! We mochten weer! Dat was het belangrijkste.

Koetshuis de Burcht zag hierin ook een heel mooi moment. Ze hebben ons uitgenodigd om het terras gezellig in te richten. Iedereen moest zich op zijn gemak voelen, de maatregelen niet voelen als belemmerend en een echt vakantie gevoel krijgen. Dat was natuurlijk wel aan ons besteed! We richtten het terras sfeervol in en hebben het een Caribisch karakter gegeven. Om de sfeer wat meer op te luisteren plaatsten we bordjes met opbeurende of hilarische teksten. We zijn blij dat je er bent, je bent het zonnetje, het is pas crisis als de drank op is e.d. prijkte op de bordjes in vele vrolijke kleuren. Clarita en Tom Holswilder van “het Koetshuis”, vonden het zo’n leuk idee dat ze net als op Curaçao, iedereen een bordje kon plaatsen met logo of tekst.

Dat idee is zo gaan leven in het Leidse. Iedereen wilde wel zo’n bordje ophangen. Mensen konden zelf aan de slag of ze konden het door “ons” Nieuwenburg Sfeer laten maken. Maar ja, wat vraag je dan voor zo’n bordje. Het is meer iets voor de fun. En daar was het. Het Project “Bordje voor Bordje” is ontstaan. Van ieder bordje wat door ons handgeschilder werd, werden vele bordjes gevuld in Java.

Bedankt Clarita & Tom!

Categorieën: Acties